Aktualno

Matjaž Zorec, Neža Vilhelm, Krištof Dovjak, Andreja Vidmar, Meta Blagšič, Nežka Struc, Živa Čebulj in Matjaž Pikalo so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru. 

V zbirki Ginko je izšel roman V sibirskih gozdovih Sylvaina Tessona v prevodu Mojce Schlamberger Brezar. 

V knjižni zbirki Ginko sta izšla romana Tisto neustavljivo Metke Zupančič (v prevodu Žive Čebulj) in Razkošno življenje Christiana Bobina (v prevodu Nadje Dobnik). 

Tudi v letu 2023 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu:https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/902-razpis-za-soncnice-2023  

V knjižni zbirki Ginko sta izšla prevoda romanov Življenje pred seboj Romaina Garyja in Armenski prijatelj Andreia Makina.

Miriam Drev, Iztok Osojnik, Nina Dragičević, Andraž Polič, Petra Koršič, Matija Krumpak, Petra Koršič in Matjaž Pikalo so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

Tudi v letu 2022 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/869-razpis-za-soncnice-2022 

Rok Komel, Maruša Mugerli Lavrenčič, Breda Jelen Sobočan, Veronika Razpotnik, Aleš Mustar, Barbara Jurša in Blaž Lukan so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

Tudi v letu 2021 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/850-razpis-za-soncnice-2021

POETIČNI DIPTIH združuje dve najnovejši zbirki Milana Dekleve, imenovani temna in svetla knjiga. Prva, nočna ali lunarna zbirka, ima naslov in vsi so očarani z mesečino (okrog pesmi), druga, dnevna ali sončeva zbirka pa Zora in čriček. Besedila je z likovnimi deli dopolnil akademski slikar Jožef Muhovič, celoto je oblikoval Sandi Radovan.

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija