Aktualno

Objavljen je razpis Sončnice za leto 2024. 

V Poetikonovih lirah sta izšli zbirki Cvetke Bevc Pesmi in plesi smrti in drugi del osebne antologije francoske pesnice Andree Chedid Upesniti besedo v prevodu Žive Čebulj.

 

Matjaž Zorec, Neža Vilhelm, Krištof Dovjak, Andreja Vidmar, Meta Blagšič, Nežka Struc, Živa Čebulj in Matjaž Pikalo so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru. 

V zbirki Ginko je izšla knjiga V sibirskih gozdovih francoskega pisatelja in popotnika Sylvaina Tessona v prevodu Mojca Schlamberger Brezar.

 

V knjižni zbirki Ginko sta izšla romana Tisto neustavljivo Metke Zupančič (v prevodu Žive Čebulj) in Razkošno življenje Christiana Bobina (v prevodu Nadje Dobnik). 

Tudi v letu 2023 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu:https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/902-razpis-za-soncnice-2023  

V knjižni zbirki Ginko sta izšla prevoda romanov Življenje pred seboj Romaina Garyja in Armenski prijatelj Andreia Makina.

Miriam Drev, Iztok Osojnik, Nina Dragičević, Andraž Polič, Petra Koršič, Matija Krumpak, Petra Koršič in Matjaž Pikalo so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

Tudi v letu 2022 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/869-razpis-za-soncnice-2022 

Rok Komel, Maruša Mugerli Lavrenčič, Breda Jelen Sobočan, Veronika Razpotnik, Aleš Mustar, Barbara Jurša in Blaž Lukan so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija