Aktualno

V torek, 14. novembra ob 19. uri vas lepo vabimo na literarni večer, na katerem se bodo predstavile avtorice in avtor letošnjih Sončnic. V Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana. 

Lepo vabljeni na predstavitev Sončnic 2017 v torek, 7. novembra ob 11. v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana. 

Izšel je Poetikon 73-74. Toplo vabljeni k branju!

 

Katja Gorečan, Tanja P. Hohler, Nežka Struc, Stojan Špegel in Nataša Velikonja so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v oktobru, ko načrtujemo tudi tiskovno konferenco in branja. V Poetikonu pa boste v septembrski in decembrski številki lahko brali tudi poezijo drugih avtorjev, ki so sodelovali na razpisu. Vsem se iskreno zahvaljujemo in želimo lepo in ustvarjalno jesen.

Čudovite sončnice vseh velikosti, barv in oblik so v juliju preplavile Hišo poezije, z vseh koncev Slovenije in iz tujine. Na razpis ste poslali kar 87 pesniških zbirk in vašega odziva in pozornosti smo bili izredno veseli.

Rezultate bomo objavili konec avgusta, najkasneje v začetku septembra. Za letos smo predvideli le 5 knjižnih izdaj, zato se bomo potrudili, da vas čim več povabimo vsaj k objavi v reviji.

Iz Hiše poezije vam za zdaj pošiljamo sončen in ustvarjalen avgustovski pozdrav.

Izšel je Poetikon 71-72. Toplo vabljeni k branju!

V Kinodvor je na redni spored prišel film Terencea Daviesa Tiha strast (A Quiet Passion), pretanjen in pretresljiv portret ameriške pesnice Emily Dickinson.

Poezijo iz filma lahko v prevodu Tadeje Spruk preberete v knjigi Ujeta svoboda Emily Dickinson, obenem s prvimi poglavji knjige Bela dama Christiana Bobina.

Knjiga je izšla oktobra 2016 v zbirki Ginko. 
Naročite jo lahko pri Hiši poezije.

 

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija